Mikrós brownie
Adag: 1
Hozzávalók
- 50 g étcsokoládé
- 4 evőkanál liszt
- 3 evőkanál cukor
- 3 evőkanál holland kakaópor
- 2 kanál vaj
- 3 evőkanál Maresi Light kávétej
- Ízlés szerint vaníliafagylalt, meggy
Elkészítés
1
Aprítsd kis darabokra az étcsokoládét!
2
Mérd a száraz összetevőket egy tálba, és keverd össze őket!
3
A vajat olvaszd fel kicsit és öntsd a száraz összetevőkhöz, majd add hozzá a Maresi Light kávétejet és a felszeletelt étcsokoládé nagy részét!
4
Óvatosan öntsd egy bögrébe a tál tartalmát - ez azért fontos, mert ha a bögre falára kerül az elkészült tészta, könnyen ráéghet! Ha mégis rákerül pár csepp, töröld körbe papírtörlővel.
5
Szórd a tetejére a maradék csokit, majd tedd a mikróba 1-1,5 percre (magas fokozaton, kb. 1000-1100 W) - így a külseje puha, míg a belseje istenien krémes lesz.
6
Ízlés szerint adagoljunk hozzá vaníliafagylaltot, és díszítsük néhány szem meggyel.