Francia pirítós
Hozzávalók
- 100 ml ír krémlikőr vagy csokilikőr
- 2 tojás
- 30 ml Maresi kávétej
- 4 szelet kenyér
- 40 g vaj
- Tejszínhab
- Mandula
- Áfonya, ízlés szerint egyéb gyümölcsök
- Egy csipet porcukor
Elkészítés
1
Verd fel a tojásokat, és add hozzá a likőrt, valamint a Maresi kávétejet!
2
Helyezd egy tálcára a kenyérszeleteket, öntsd rájuk a tojásos keveréket, majd hagyd állni nagyjából egy percig.
3
Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, majd helyezd bele a kenyereket!
4
Süsd egy-egy percig mindkét oldalát, míg aranybarna nem lesz.
5
Helyezd el egy tányéron az elkészült francia pirítósokat, és dobd fel egy kis tejszínhabbal, néhány szem gyümölccsel, mandulával! Tálaláskor pedig szitálj a tetejére egy kevés porcukrot.