Maresi almás pite
Hozzávalók
- 30 dkg vaj
- 22 dkg cukor
- 6 tojás
- citrom reszelt héja
- 6 ek. Maresi kávétej
- 1 cs. vaníliás cukor
- 30 dkg liszt fél cs. sütőporral keverve
- 4 alma
- 8 dkg cukor
- citrom leve
- 200 ml víz
- 1 fahéjrúd
Töltelékhez:
Elkészítés
1
Az almát meghámozzuk, kimagozzuk és cikkekre, a töltelékhez szükséges hozzávalókkal együtt gyorsan felforraljuk, és lassan párolódni hagyjuk. Lehűtjük, átszűrjük és a kikapart fahéjrudat belekeverjük.
2
A vajat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéj reszelékkel és a sorban hozzáadott tojásokkal.
3
Végül a lisztkeveréket és a Maresi kávétejet felváltva belekeverjük.
4
A tészta felét egy kivajazott formába töltjük, erre rászedjük az almás tölteléket, majd befedjük a maradék tésztával.
5
170°C-on kb. 40 percig sütjük.