Liége-i gofri
Adag: 8
Hozzávalók
- 30g élesztő
- 500 ml Maresi Light kávétej
- 5 evőkanál barna cukor
- 40 dkg liszt
- 2 csipet só
- 1,5 teáskanál vanília aroma (3 mokkáskanál)
- 4 db tojás
- 16 dkg vaj
- 5 dkg jégcukor
- Gyümölcsök, vagy tejszínhab (ízlés szerint)
Elkészítés
1
Melegítsd a tejet langyosra, add hozzá a barna cukrot, majd futtasd fel benne az élesztőt.
2
Egy tálba mérd ki a lisztet, a sót és a vanília aromát, majd tedd bele a tojásokat, a puhára olvadt vajat, és az élesztős keveréket!
3
Alapos összekeverés után hagyd 40 percig kelni langyos helyen, lefedve.
4
Az idő lejártával melegítsd elő a gofrisütőt, a tésztából pedig formálj kis golyókat, majd hempergesd meg őket a jégcukorban!
5
Süsd őket szép pirosra a sütőben.
6
Tálald ízlés szerint friss gyümölcsökkel, vagy tejszínhabbal a tetején.