Kávés-csokoládés panna cotta
Adag: 5
Hozzávalók
- 50 ml Maresi Light kávétej
- 4 g zselatin
- 250 ml tejszín
- 1 evőkanál instant kávé
- 50 g cukor
- néhány csepp vanília aroma
- 170 ml tejszín
- 150 g étcsokoládé
- 1 mk fahéj
- 1 késhegynyi szerecsendió
- csokireszelék vagy csokidarabok a díszítéshez
A csokoládé öntethez:
Elkészítés
1
Keverd el a Maresi Light kávétejben a zselatint, majd tedd félre állni egy kis időre.
2
Egy edényben melegítsd össze a tejszínt, az instant kávét, a cukrot és a vanília aromát, majd add hozzá a zselatinos tejet, és melegítsd, míg a szilárd alapanyagok teljesen el nem olvadnak.
3
Adagold kis pohárkákba a keveréket, hűtőben tárolva nagyjából 4 óra alatt megdermed.
4
A csokoládé öntethez melegítsd fel a tejszínt, majd öntsd az előzetesen összetört étcsokoládéra és a fűszerekre. Ezt kevergesd mindaddig, míg a csoki el nem olvad!
5
A már megdermedt panna cotta poharak tetejére adagold a csokiöntetet, majd tedd vissza a hűtőbe további 1 órára.
6
Ízlés szerint csokireszelékkel, vagy feldarabolt csokoládéval a tetején tálaljuk.