Krémes krumplifőzelék
Adag: 2
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 3 darab babérlevél
- só és bors ízlés szerint
- 14 dkg tejföl
- 0,5 liter Maresi kávétej
- 3 ek liszt
Elkészítés
1
A krumplit megpucoljuk, megmossuk, majd karikára vagy közepes méretű kockákra vágjuk. A burgonyákat nagy fazékba tesszük, annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, sóval, borssal és a babérlevéllel feltesszük főni.
2
Amíg a krumpli készül, a lisztet egy tálba adagoljuk, majd annyi Maresi kávétejet öntünk rá, amennyiből selymes, csomómentes habarást tudunk készíteni.
3
Miután a krumpli megpuhult, kávétejet öntünk a fazékba. Gyakori kevergetés mellett olyan 4-5 perc múlva a tejföl is a fazékba kerül, keverjük el alaposan, majd 4-5 perc eltelte után a habarást is adjuk hozzá. Sűrűre, csomómentesre keverjük, megvárjuk, míg felforr, majd levesszük a tűzhelyről és tálalhatjuk.