Könnyed meggyes piskóta
Hozzávalók
- 4 db tojás
- 15 dkg porcukor
- 10 ek olaj
- 10 ek Maresi kávétej
- 1/2 csomag sütőpor
- 20 dkg liszt
- 40 dkg meggy
Elkészítés
1
A tojássárgákat a porcukorral együtt gépi habverő segítségével felhabosítjuk, hozzáadjuk az olajat és a Maresi kávétejet, majd fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
2
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a tojásos-lisztes masszába, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.
3
A tésztát egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és a tetejére rászórjuk a lisztbe hempergetett meggyszemeket.
4
160 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
5
Tálalhatjuk porcukorral megszórva, kínálhatunk hozzá friss gyümölcsöt vagy házi lekvárt.