Házi citromfagylalt
Hozzávalók
- 3 db bio citrom
- 5 dl Maresi Original kávétej
- 100 g agavé szirup
- 1 csipet só
Elkészítés
1
A kezeletlen héjú citromokat félbevágjuk, és eltávolítjuk a magjaikat. A citromokat, a Maresi kávétejet és az agavé szirupot turmixgépbe tesszük. Hozzáadunk egy csipet sót, majd az egészet alaposan összeturmixoljuk.
2
A kész citromturmixot jégkockatartókba öntjük, majd az így kiporciózott turmixot 2-4 órára fagyasztóba tesszük.
3
A keményre fagyott kockákat vegyük elő a fagylaltfogyasztás kívánt időpontja előtt 5 perccel, hagyjuk egy picit kiolvadni, majd tegyük a kockákat egy konyhai robotgépbe.
4
Végül turmixoljuk le a jeges kockákat, ettől nyeri el ugyanis a végeredmény a fagyira jellemző krémességet.