Áfonyás-nutellás muffin
Hozzávalók
- 150 g liszt
- 20 g kakaópor
- 12 g sütőpor
- 150 g kristálycukor
- 50 g vaj vagy margarin
- 1 dl Maresi kávétej
- 1 tojás
- csipet só
- 2 nagy kanál nutella
- 2 nagy kanál mascarpone krém
- 150 g áfonya
A krémhez:
Elkészítés
1
Melegítsd elő a sütőt 170 ºC-ra.
2
Keverj darabos tésztát a konyhai robotgéped segítségével a lisztből, kakaóporból, cukorból, sütőporból.
3
Keverd el a kávétejet a tojással. Kevergetés közben lassan adagold a folyadék felét a lisztes tésztához. Ha már teljesen összeállt a száraz hozzávalókkal a tojásos tej, öntsd hozzá a maradékot is, hogy krémes masszát kapj.
4
Helyezz 12 papírformát a muffin sütődbe, majd kanalazd beléjük a tésztát. 15-20 perc alatt szépen átsülnek a sütődben.
5
Egy tálban jó alaposan keverd össze a mascarpone krémet a Nutellával, majd töltsd egy habzsákba. Ha túl folyósnak érzed, pihentesd 10 percet hűtődben, hogy egy kicsit megdermedjen.
6
Ha az idő letelt, formázz a habzsákból a süteményekre körkörös mozdulatokkal csúcsokat a csokikrémből. Hintsd meg friss, megmosott áfonyával.