Répatorta
Hozzávalók
- 40 dkg sárgarépa
- 30 dkg cukor
- 2 dl olaj
- 4 darab tojás
- 25 dkg liszt
- 10 dkg dió durvára vágva
- 1 csomag sütőpor
- fahéj ízlés szerint
- egy csipet só
- opcionális vaj és liszt a forma kikenéséhez
- 5 dkg vaj
- 15 dkg mascarpone
- 10 g Maresi Original kávétej
- 1 rúd vanília belseje
- 1 db citrom reszelt héja
- 20 dkg porcukor
A krémhez:
Elkészítés
1
Melegítsd elő a sütőt 170 fokra, majd tisztítsd meg a sárgarépát, és reszeld is le őket.
2
A tésztához először keverd össze a száraz hozzávalókat, ehhez keverd hozzá a tojásokat és az olajat, végül pedig a lereszelt sárgarépát is.
3
Ha szükséges, vajazd ki a tortaformát, ebbe öntsd bele a tésztát, majd mehet is a sütőbe.
4
Úgy 1 óra alatt sül tökéletesre, de mielőtt kivennéd a sütőből, tűpróba segítségével mindenképp győződj meg róla, hogy tényleg átsült-e.
5
Míg a sütőben pihen a torta, készítsd el a krémet is hozzá. Ehhez keverd habosra a vajat és mascarpone krémet, majd ebbe adagold bele a többi hozzávalót is.
6
Amikor kihűlt a torta, kendd be a krémmel és már ehetitek is.