Lekváros linzer
Hozzávalók
- 40 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 12 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- 3 evőkanál Das Original tej
- 1 kis üveg eperlekvár
- 1 mokkáskanál sütőpor
Elkészítés
1
Először a lisztet, a sütőport és a vajat összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgákat, és a Maresi tejet, majd az így kapott masszát összegyúrjuk, ezután lefóliázzuk és 1 órára hűtőbe tesszük.
2
Mikor eleget pihent a tészta, lisztezett deszkán 3 mm vastagra nyújtjuk és megfelezzük. A felét hullámos szélű formával kiszaggatjuk a másikat hullámos szélű és középen lyukas formával szaggatjuk.
3
A formázott tésztát sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 15-20 percig sütjük, ezután hűlni hagyjuk. Végül, mikor kellően kihűlt a tészta, a nem lyukas tésztákat megkenjük lekvárral és ráteszünk egy lyukas korongot, majd a közepébe lekvárt töltünk, és tetejét porcukorral megszórjuk.