Karamellás-kávés sütemény
Hozzávalók
- 2 ek instant kávé
- 200 g vaj
- 1 csésze barna cukor
- 400 g sűrített tej
- 3 tojás
- 2 csésze liszt
- 1/2 csésze Maresi Light kávétej
- 2 ek karamell szirup
- 60 g vaj
- dió, apróra vágva, díszítéshez
Elkészítés
1
Oldd fel a kávét 1/4 csésze forrásban lévő vízben. A vajat, a barna cukrot és a sűrített tej felét keverd krémesre habverőd segítségével. Egyenként add hozzá a tojásokat, úgy, hogy közben folyamatosan kézi habverővel kevered a tésztát. A tojások után keverd hozzá a kávét, Maresi Light kávétejet és lisztet is.
2
A tésztát öntsd az előre kivajazott sütőformádba, majd helyezd a 180°C-ra előmelegített sütőbe 35 percre.
3
Amikor elkészült a piskóta, hagyd kihűlni, lehetőleg egy rácson.
4
Amíg sül a süti, készítsd el a karamellás bevonatot. Ehhez melegítsd fel a szirupot, keverd hozzá a maradék sűrített tejet és vajat. Lassú tűzön keverd 2-3 percig míg besűrűsödik, majd hagyd egy kissé kihűlni
5
Tálalás előtt kend meg a kihűlt süteményt a karamellás bevonattal, majd szórd meg egy kis dióval.