Fehércsokis mousse pohárdesszert
Hozzávalók
- 200 g fehér csoki
- 130 ml Maresi kávétej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 200 ml hideg habtejszín
- 4 g zselatin
- 20 ml víz
Elkészítés
1
A fehér csokoládét kisebb darabokra tördeljük, és egy tálba tesszük. A kávétejet felforrósítjuk, majd a csokira öntjük. Hagyjuk állni egy percig, majd simára keverjük. Belekeverjük a vaníliás cukrot, és félretesszük hűlni.
2
A habtejszínt kemény habbá verjük. A zselatint elkeverjük a vízzel, majd 2-3 percig állni hagyjuk, hogy megduzzadjon. Mikróban 3-4 másodperc alatt folyékonnyá melegítjük.
3
A felolvadt zselatint a langyos csokis alaphoz csorgatjuk, és alaposan összekeverjük. Beleforgatjuk a felvert tejszínhabot, óvatos mozdulatokkal egyneművé keverjük. Az elkészült mousse-t négy pohárba töltjük.
4
A poharakat hűtőbe tesszük legalább 4 órára, hogy a mousse megdermedjen, majd friss gyümölccsel tálaljuk.